WhatsApp_Image_2022-04-05_at_12.19.47-removebg-preview

Decan, Prof. dr. Manuela Banciu

Cuvant de bun venit

ManuelaBanciu (1)

Dragi olimpici,

Bun venit în Cluj-Napoca, cel mai frumos oraș studențesc al țării!

Vă doresc ca pasiunea pentru biologie să vă călăuzească în construirea carierei voastre și să deveniți viitorii mesageri și comunicatori ai progreselor științei!

În acest sens, Facultatea noastră are multe de oferit, atât în ceea ce privește educația cât și cercetarea în toate subdomeniile Biologiei, făcând parte din cea mai bine cotată universitate din țară, Universitatea Babeș-Bolyai. Pentru noi, viitorii studenți sunt partenerii noștri în actul educațional. Împreună cu studenții noștri, încercăm să implementăm direcții de cercetare revoluționare, cum ar fi:

  • Explorarea biodiversităţii ecosistemelor naturale și antropizate pentru oferirea de soluții prietenoase cu mediul (de ex., producerea de biocombustibili, de biomasă algală pentru extracția de compuși chimici cu valoare nutritivă, soluții bioeconomice etc.);
  • Explorarea biodiversității endemice sau amenințate a României în vederea dezvoltării unor soluții de conservare, gestionare durabilă și management al ariilor protejate;
  • Dezvoltarea unor terapii țintite personalizate pentru afecțiuni oncologice și alte boli inflamatorii cronice și a unor servicii de diagnostic molecular al unor boli genetice rare, boli virale și diverse boli cronice.

Dispunem de infrastructură modernă de cercetare (https://infobionano4health.granturi.ubbcluj.ro/infrastructures/ ) care în viitor, ne va permite să consolidăm capitalul uman pentru viitoarea Platformă InfoBioNano4Health. Această platformă de cercetare în domeniul Sănătății omului și a mediului va sprijini dezvoltarea de specializări inteligente asigurând un avantaj competitiv atât orașului Cluj-Napoca cât și al României, la nivel internațional https://infobionano4health.granturi.ubbcluj.ro/home/about-infobionano4health/mission/ ).

Sunt convinsă că prin munca și deschiderea voastră spre societate veți reuși să schimbați percepția lumii în ceea ce privește noile descoperiri ale științei.

Vă doresc să trăiți într-o lume educată, o lume  în care să nu existe frică de vaccinuri, o lume conștientă de schimbările climatice, o lume în care omul și-a înțeles rolul său de protector a tot ceea ce este viu!

Mult succes  și vă așteptăm cu drag la facultatea noastră!

right-quote
right-quote